Manufacturing & Industry
5.10.2016

Frihet som ger kontroll

Frihet som ger kontroll

Den 8-11 november i år var det dags igen för Sveriges största industrievent, Elmia Subcontractor. Autodesk var på plats med en helt ny monter där besökare kunde fördjupa sig i molnlösningar, lyssna till intressanta föreläsningar och prova på VR.

Elmia Subcontractor är en spegling av vad som händer i industrin och hur den mår. De samlade underleverantörerna ger tillsammans med besökarna en tydlig bild av läget, samtidigt som alla möten dem emellan skapar starka affärsmöjligheter.

– Vi lyfter industrins centrala frågor just idag, visar på morgondagens tekniska möjligheter och förstår kraften i ett handslag vid affär, säger Karla Eklund, mässansvarig Elmia Subcontractor.

Årets besöksantal var 13 023, något lägre än tidigare år men inget som märktes av i Autodesks monter. Årets upplägg och utseende på montern lockade många nyfikna besökare som ville veta mer om de områden som introducerades – VR, 3D-skrivare och föreläsningar.

Kommunikationen i montern samlades kring konceptet Frihet som ger kontroll, och i montern presenterades de Autodeskprodukter och -lösningar som driver tillverkande industri framåt. Inom ramen för kommunikationskonceptet diskuterades även följande teman; All utveckling i molnet, Kraftfulla och flexibla paketlösningar, Bättre kvalitet med visualisering samt Förverkliga din design med exakthet.

I montern introducerades i år ett avskilt område för föreläsningar och mer personliga möten. Vid fyra olika tillfällen hölls föreläsningar som var 30 min långa och 12 sittplatser stora – en idé som togs väl emot då besökarnas utvärderingar uteslutande är positiva. Störst var intresset för de föreläsningar som adresserade molnlösningar och olika visualiseringsmöjligheter kopplat till de utmaningar som tillverkande industri möter idag.

Det mest välbesökta området i montern var dock VR-upplevelsen. Här kunde besökarna gå runt i sin alldeles egna takvåning eller steka köttbullar i ett IKEA-kök. Syftet med VR var att visa upp Autodesks integrerade portfolio som för samman varumärkets ledande tekniska produkter. Inventor, Fusion 360, HSMWorks, Feature CAM, Powermill, PowerShape, PowerInspect, och Netfabb till exempel. Upplevelsen kompletterades med 3D-skrivare, molnlösningar och kollaborativa arbetsmetoder.

För dig som inte hade möjlighet att besöka Autodesks monter under Elmia Subcontractor 2016 finns bilder från mässan i galleriet nedan.