28.8.2017

Redovisningskonsult / redovisningsekonom / controller till Future CAD in Sweden AB

Har du tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och vill arbeta i en roll där du får ta mycket ansvar? Tjänsten innebär stora möjligheter att utvecklas såväl professionellt som personligen i ett spännande bolag med god lönsamhet. Här trivs du som vill vara delaktig i företagets olika delar och ta initiativ att utveckla verksamheten framåt.

Om företaget

Future CAD in Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Future Group OY som är en värdeadderande distributör av programvaror. Företaget grundades 1987 och distribuerar rit-, konstruktions- och visualiseringsprogram. Programvaror distribueras bland annat åt Autodesk som är en världsledande leverantör av programvara för konstruktion och design. Future CAD har ett nära samarbete med våra leverantörer och återförsäljare över hela Sverige, Norden och delar av Europa. På kontoret i Stockholm arbetar idag cirka 15 personer och i koncernen ca 50 personer.

Arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom/controller arbetar du både strategiskt och ”hands on” med ekonomin som rör det svenska bolaget. Du hanterar löpande bokföring, ekonomiska månatliga avstämningar, bolagets utbetalningar i Sverige och till utlandet samt hantering av leverantörsreskontra, fakturering och leverantörsbetalningar. I arbetsuppgifterna ingår även att ansvara för skatter och redovisning till Skatteverket, momsdeklarationer samt löner och utlägg. Du är delaktig i årsredovisningen och månadsrapporteringen till moderbolaget. Arbetsuppgifterna innebär bland annat avstämningar, deklarationer, analysarbete och att
sammanställa rapporter till såväl partners, moderbolaget som dotterbolag.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
• Som lägst en kandidatexamen inom ekonomi
• Ett par års erfarenhet av liknande roll och arbetsuppgifter inom revision eller redovisning
• Mycket goda kunskaper i MS Office Excel och behärskar Pivottabeller
• Mycket god systemvana. Erfarenhet av SAP Business One är meriterande, eller liknande system såsom Hogia.
• Flytande svenska och engelska i såväl tal som skrift. Behärskar du även finska är det meriterande.

Vi söker dig som är självgående och trivs med att arbeta med frihet under ansvar. Du visar en nyfikenhet för att lära dig mer om branschen och har en god förståelse för affärsvärdet. Därtill har du ett utmärkande förbättrings- och utvecklingsfokus och räds inte räds för att ta initiativ. För att trivas tror vi att du motiveras av förändring och har en stark vilja att växa och få utökat ansvar samt har en förmåga att hantera flera parallella arbetsuppgifter samtidigt. Vidare är du noggrann och strukturerad och trivs med sociala kontaktytor i ditt arbete.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Stockholm, Liljeholmen
Lön: Enligt överenskommelse
Kontakt: Heléne Mällström COO
helene.mallstrom (at) futurecad.se